Anderlecht leeft op dankzij Vlap en troeft zwak KRC Genk af Sport

Anderlecht leeft op dankzij Vlap en troeft zwak KRC Genk af

RSC Anderlecht heeft zondagavond een deugddoende overwinning geboekt. Paars-wit won in het eigen Lotto Park met 2-0 van een zwak KRC Genk. Michel Vlap nam beide doelpunten voor zijn rekening.

In een gelijkopgaande eerste helft toonde Anderlecht zich de gevaarlijkste ploeg. Vooral via de flank van Doku was de thuisploeg dreigend. Halverwege stond het evenwel nog steeds 0-0.

Vlap doet het zowaar

In het eerste kwartier na rust besliste Anderlecht vervolgens de partij. Vlap opende de score op aangeven van Doku en dik vijf minuten later maakte Vlap zijn tweede van de avond. Chadli knalde tegen de paal en in de rebound zorgde Vlap voor de 2-0.

Een zwak Genk slaagde niet om er iets tegenover te zetten - het spel van de regerende landskampioen deed bij momenten echt pijn aan de ogen. De aansluitingstreffer van Samatta werd terecht afgekeurd wegens buitenspel en Anderlecht kwam dus met de schrik vrij.

Play-off 1?

Bij de Brusselaars sloop de angst niet in de ploeg. Integendeel. De score had hoger kunnen uitvallen, maar Anderlecht liet na om Genk echt te vernederen. Het bleef 2-0, maar Anderlecht doet wel een goede zaak in de strijd om een play-off 1-ticket.