-->

Theo Francken (N-VA) haalt snoeihard uit: “Zij kunnen maar beter goed opletten”

Theo Francken (N-VA) haalt snoeihard uit: “Zij kunnen maar beter goed opletten”
Maandag 23 December 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Sudpresse  I  

Voormalig staatssecretaris Theo Francken blikt in de kranten van Sudpresse terug op een bewogen jaar.

Hierbij kwamen natuurlijk de verkiezingen aan bod. Zijn partij N-VA scoorde minder goed dan gehoopt. “Ik had een voorgevoel”, zegt Francken hierover. “N-VA heeft fors ingezet op het thema migratie, maar onze agenda was niet sociaal genoeg. Of we hebben over dat deel van onze agenda toch niet goed gecommuniceerd."

Het N-VA-kopstuk laat ook duidelijk blijken dat zijn partij nog steeds kandidaat is om mee in de federale regering te stappen. Een scenario waarin het Vlaams Belang én N-VA in de oppositie zitten, zou niet serieus zijn, vindt hij. “N-VA en Vlaams Belang, de twee eerste partijen van het land, in de oppositie laten? Serieus? Er moeten redelijke mensen aan tafel zitten."

Opletten

Francken heeft nog een waarschuwing voor de Franstaligen. “De Franstaligen moeten goed opletten. Bij de verkiezingen in 2024 moeten ze anders niet komen klagen als de Vlaams-nationalistische partijen een meerderheid halen."

“Zij die zich staatsman noemen kunnen niet altijd neen zeggen tegen onze redelijke institutionele eisen. Het is niet extremistisch om meer autonomie te vragen. Zij die zeggen dat ze van België houden, moeten niet met vuur spelen", besluit Francken.

TAGS  I  Theo Francken  I  n365  I  N-VA