Opvallend nieuws over Mathieu van der Poel: “Wat een pijnlijke beslissing”

Opvallend nieuws over Mathieu van der Poel: “Wat een pijnlijke beslissing”
Maandag 23 December 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Nieuwsblad  I  

Mathieu van der Poel verandert op 1 januari van ploeg. Cosponsor Circus wordt eerste sponsor bij Wanty-Gobert en zal volgend jaar dus niet meer op het truitje van de huidige wereldkampioen te zien zijn.

"En dat was een beslissing die pijn deed”, zegt Thomas Dusart, directeur marketing van Circus, in Het Nieuwsblad. “We hadden nog een contract tot eind 2020, maar we voelden dat we in 2021 niet meer binnen de plannen van de broers Roodhooft zouden passen en hebben daarom het contract laten ontbinden."

“Natuurlijk hadden we ons graag blijvend verbonden aan Mathieu, maar met de informatie waarover wij beschikten, leek dat niet echt een optie te zijn. Ik kan niet in detail treden, maar weet wel dat de broers Roodhooft met iets heel groot bezig zijn”, aldus Dusart.

Alpacin

Het is dus nog gissen wie vanaf 1 januari de plaats van bedrijf Circus inneemt op het truitje van de huidige wereldkampioen. Aangezien de wereldkampioen een vierjarig contract tekende bij fietsenconstructeur Canyon, zou dat weleens Alpacin kunnen zijn. De Duitse shampoofabrikant was de afgelopen jaren als cosponsor actief bij Katusha, rijdend op, jawel, Canyon-fietsen.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden