Moslimgevangene in de dodencel vraagt bijstand van imam, maar Hooggerechtshof weigert Buitenland
Buitenland

Moslimgevangene in de dodencel vraagt bijstand van imam, maar Hooggerechtshof weigert

Moslimgevangene in de dodencel vraagt bijstand van imam, maar Hooggerechtshof weigert

Donderdag werd een Moslimgevangene geëxecuteerd nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof zijn verzoek om de steun van een imam in de dodenkamer afwijst, zo schrijft The New York Times.

Zijn advocaten betoogden dat de religieuze rechten van Domineque Ray waren geschonden. Volgens hen geeft het executiebeleid van Alabama een voorkeursbehandeling aan christelijke gevangene, omdat een priester hen wél mag bijstaan in de dodencel. Vaak zit die geknield naast de veroordeelde en samen bidden ze dan.

Het Hooggerechtshof oordeelde echter met vijf tegen vier dat de executie mocht doorgaan zonder imam. De meer liberale rechters stemden tegen. Rechter Elena Kagan vond de beslissing van de meerderheid “compleet verkeerd”. Ze kon niet geloven dat “een katholieke gevangene wél bijstand mag krijgen van een voorganger van zijn eigen geloof, terwijl een gedetineerde van een ander geloof - of dat nu de islam, het jodendom of iets anders is - dat niet mag.” De meerderheid vond echter dat Ray te lang had gewacht om bezwaar te maken.

Domineque Ray – veroordeeld voor het beroven, verkrachten en vermoorden van de 15-jarige Tiffany Hahn in 1995 – werd uiteindelijk om 10 uur ’s avonds geëxecuteerd.

Muslim man executed after U.S. Supreme Court denies request for imam's presence https://t.co/gDQmxn4cyq pic.twitter.com/a3LFBYcz5Z

— Reuters Top News (@Reuters) February 8, 2019

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws