Koning Filip heeft duidelijke boodschap: "We verwachten dit nu allemaal" Politiek
Politiek

Koning Filip heeft duidelijke boodschap: "We verwachten dit nu allemaal"

Koning Filip heeft duidelijke boodschap: "We verwachten dit nu allemaal"

Koning Filip had in zijn kerstboodschap ruim aandacht voor de politieke toestand in ons land. Hij pleit zo snel mogelijk voor een federale regering.

“Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten", aldus de koning.

"Ons sociaaleconomisch model en onze benadering van het milieu worden in vraag gesteld”, vervolgt Filip. “Velen van ons raken zo hun houvast kwijt. Daarom mogen we niet aan de kant blijven staan, minder dan ooit. Dit is niet de tijd om op te geven.”

Attitude

“Alles is een kwestie van attitude”, aldus koning Filip. “Om zaken te kunnen veranderen, moet je er eerst in geloven en ernaar handelen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze daden. (...) Laten we niet toegeven aan het kortetermijnhandelen. En voor de lange termijn gaan. Voor oplossingen, waarvan we misschien niet zelf de vruchten zullen kunnen plukken - maar die de volgende generaties ten goede zullen komen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws