Jan Jambon waarschuwt premier Michel: "Dan zal hij onze marionet zijn" Politiek
Politiek

Jan Jambon waarschuwt premier Michel: "Dan zal hij onze marionet zijn"

Jan Jambon waarschuwt premier Michel: "Dan zal hij onze marionet zijn"

Jan Jambon windt er in de Franstalige kranten geen doekjes om. Als premier Charles Michel de steun van N-VA vanuit de oppositie wil, dan zal er een prijs betaald moeten worden.

“Als we in deze situatie blijven, als Charles Michel absoluut onze steun wil in het parlement voor zijn minderheidsregering, wel, dan wordt hij de marionet van de N-VA”, klinkt het. “In de oppositie interesseren compromissen ons niet: wij willen 100 procent ons programma uitvoeren. Als hij steun van de N-VA onderhandelt, dan zal hij onze marionet zijn. Maar als hij steun van de PS onderhandelt, dan zal hij de marionet van de PS zijn.”

Theo Francken zei eerder nog dat de uitstap van het VN Migratiepact opnieuw op tafel moet komen te liggen bij de volgende regeringsonderhandelingen. Jambon nuanceert dat. “We gaan van het pact niet de grootste inzet maken van regeringsonderhandelingen”, zegt de voormalige minister van Buitenlandse Zaken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws