Nederlandse klimaatspijbelaars krijgen uitnodiging van premier Rutte: “Wel buiten schooltijd” Buitenland
Buitenland

Nederlandse klimaatspijbelaars krijgen uitnodiging van premier Rutte: “Wel buiten schooltijd”

Nederlandse klimaatspijbelaars krijgen uitnodiging van premier Rutte: “Wel buiten schooltijd”

Nederland volgt het voorbeeld van België. Gisteren demonstreerden Nederlandse scholieren in Den Haag voor een strenger klimaatbeleid. Premier Mark Rutte nodigt hen nu uit voor een gesprek. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De verantwoordelijke minister voor Klimaat Eric Wiebes zal ook aanwezig zijn.

Op Twitter deelde Mark Rutte mee dat hij altijd openstaat voor een gesprek met Youth For Climate. “Wel buiten schooltijd”, voegt hij er met een knipoog aan toe. “Klimaatverandering raakt ons allemaal, maar de jongere generaties krijgen het meest te maken met de gevolgen.”

In Den Haag kwamen gisteren zo’n 10.000 leerlingen uit heel Nederland samen om te demonstreren voor strengere klimaatmaatregelen. Ze uiten kritiek op het kabinet dat volgens hen te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan.

Rutte had veel lof voor de klimaatspijbelaars. “Ik heb ze gezien, het waren er heel veel’’, zei hij. “Ik vind het een belangrijk signaal dat jonge mensen zo betrokken zijn.” Toch wou hij ook benadrukken dat Nederland al hoge klimaatambities heeft: “Geen kabinet waar dan ook in Europa heeft ambities zoals deze regering.’’

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws