Mathieu van der Poel stoort zich hier enorm aan: “Ik vind het heel jammer dat dit gebeurt”

Mathieu van der Poel stoort zich hier enorm aan: “Ik vind het heel jammer dat dit gebeurt”
Zaterdag 28 December 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: AD.nl  I  

Mathieu van der Poel is zoals vanouds dé grote man in het veldrijden. Maar natuurlijk heeft hij ook een fenomenaal voorjaar gekend.

Zo werd hij vierde in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, en won hij Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl én de Amstel Gold Race. “Het is boven verwachting gegaan”, vertelt Mathieu aan AD. “Het was mijn eerste klassieke voorjaar, ik wist niet wat ik moest verwachten."

In de Amstel Gold Race viel de wereldkampioen veldrijden aan op 45 kilometer van het einde, maar geen enkele andere renner durfde het aan om mee te gaan met de Nederlander en daar lijkt hij zich toch aan te storen.

Jammer

“Die aanval in de Amstel mislukte, omdat ik alleen was en niemand anders mee durfde te koersen. Dat vind ik jammer”, geeft van der Poel eerlijk toe. “Als je naar koersen van vroeger kijkt, rijden die groten echt tegen elkaar. Dat vond ik eerlijker en mooier. Ik vind het heel raar dat er niemand anticipeert."

“Er zijn veel renners die op voorhand weten wanneer ze gaan. Dat heb ik dus helemaal niet”, aldus bij van der Poel. “Al mijn aanvallen zijn op het moment zelf beslist. Net zoals in de Amstel. Op dat vlak koers ik anders dan de meesten."

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden