Dramatisch nieuws over Stefan Everts: “De dokters vrezen hiervoor” Sport
Sport

Dramatisch nieuws over Stefan Everts: “De dokters vrezen hiervoor”

Dramatisch nieuws over Stefan Everts: “De dokters vrezen hiervoor”

Stefan Everts werd vorig jaar getroffen door malaria. In Humo geeft hij een update over zijn toestand. Maar veel goed nieuws heeft de voormalige motorcrosser niet te melden.

Nadat hij wekenlang in coma lag, vreesden de dokters dat ze zijn beide handen en voeten zouden moeten afzetten. “Voorlopig hebben we het kunnen beperken tot acht tenen: drie aan mijn linkervoet en vijf aan mijn rechter”, zegt Everts. Voorlopig, zegt hij wel. “Omdat niemand me kan garanderen dat er niet nog meer weg moet."

“Bij elke stap gaat er een pijnscheut door mijn lijf”, laat Everts optekenen. “Langer dan vijf minuten rechtstaan is een hel. Ik heb dit jaar geen dag zonder pijn gekend. Dat vreet echt aan me, vooral omdat ik geen beterschap voel ten opzichte van begin dit jaar."

Moeilijker

Daar stopt het slechte nieuws echter nog niet. “We hebben overwogen om die rechtervoet nog verder te laten amputeren, zodat ik tenminste pijnvrij zou kunnen leven. Maar de dokters vrezen dat dat het probleem verlegt”, aldus Everts. “Met zo’n stomp wordt het ook nog moeilijker om te stappen. Daarom zijn we op zoek naar aangepaste schoenen die de pijn wat kunnen verzachten."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws