Jan Jambon keihard aangepakt na opvallende uitspraak over asielzoekers Politiek
Politiek

Jan Jambon keihard aangepakt na opvallende uitspraak over asielzoekers

Jan Jambon keihard aangepakt na opvallende uitspraak over asielzoekers

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ligt onder vuur omwille van een uitspraak die hij gedaan heeft. Bij minstens twee lezingen beweerde hij dat een familie asielzoekers “meteen een huis kon kopen van het kindergeld” dat ze met terugwerkende kracht hadden gekregen voor de duur van hun asielprocedure. Dat meldt De Tijd.

De minister-president hekelde het systeem waarbij vluchtelingen met kinderen na de eventuele erkenning van hun asielaanvraag de kinderbijslag gestort kregen voor de hele periode waarin de asielprocedure liep.De nieuwe Vlaamse regering heeft beslist om dit stop te zetten.

Oppositiepartij Groen is niet te spreken over de uitspraak van Jambon. Vlaams fractieleider Björn Rzoska noemt ze “niet zijn eerste uitschuiver”. “Als minister-president dergelijke uitspraken als waarheid verkopen tijdens publieke optredens, is op zijn zachtst gezegd, zéér problematisch. Dit kan niet. Ik ga ervan uit dat hij niet spreekt namens Open Vld en CD&V”, aldus Rzoska op Twitter. Federaal fractieleider Kristof Calvo noemt de uitspraken “een Vlaamse minister-president onwaardig”.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws