Forse waarschuwing nu er steeds meer wolven in het land zijn: "Als je dat doet, worden ze onvoorspelbaar" Wetenschap en natuur
Wetenschap en natuur

Forse waarschuwing nu er steeds meer wolven in het land zijn: "Als je dat doet, worden ze onvoorspelbaar"

Forse waarschuwing nu er steeds meer wolven in het land zijn: "Als je dat doet, worden ze onvoorspelbaar"

De wolf is terug in ons land. De publieke opinie lijkt daar blij mee, maar dat kan snel veranderen. Als de wolf bijvoorbeeld mensen gaat bijten.

Zo kan er een kind gebeten worden of huisdieren worden gedood. “Die kans is wel extreem klein”, zegt bioloog Joachim Mergeay van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (Inbo) in Het Nieuwsblad. “De gruwelverhalen van wolven die mensen ­aanvallen, dateren uit de tijd dat het dier te lijden had onder hondsdolheid. Die ziekte is vandaag in ­Europa zo goed als verdwenen.”

Al kunnen we de dieren beter niet benaderen of voederen. Zo houden we de kans op conflicten minimaal. “Dat is in Duitsland en Polen gebeurd. De wolf raakt aan mensen gewend en verwacht op den duur ook eten. Dan wordt hij onvoorspelbaar.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws