Papa van Greta Thunberg erg bezorgd over zijn dochter: “De ergste nachtmerrie voor een ouder” Buitenland
Buitenland

Papa van Greta Thunberg erg bezorgd over zijn dochter: “De ergste nachtmerrie voor een ouder”

Papa van Greta Thunberg erg bezorgd over zijn dochter: “De ergste nachtmerrie voor een ouder”

Svante Thunberg, de papa van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16), was te gast in het BBC-programma ‘Today’. Daar was Greta voor één dag gasteindredacteur.

In het gesprek vertelt Svante openhartig over zijn dochter en haar gevecht tegen depressie. “De ergste nachtmerrie van een ouder”, zegt hij. “Ze stopte met praten, ze stopte met school, ze stopte met eten."

Gedurende 4 jaar vocht Greta tegen depressie, tot de klimaatopwarming een echt topic werd binnen het gezin. Dat was iets waardoor ze gepassioneerd raakte. Ze vond haar ouders schijnheilig. “Voor welke mensenrechten komen jullie op? We nemen het klimaat niet serieus”, klonk het verwijtend.

Gelukkig

Tijdens al de tochten die Greta maakt met het openbaar vervoer en zeilboten, vergezelt Svante zijn dochter. “Ik deed het niet om het klimaat te redden, maar om mijn kind te redden”, aldus Svante. “Ik heb twee dochters en zij zijn het allerbelangrijkste. Ik wil gewoon dat ze gelukkig zijn."

Toch maakt de papa van Greta zich ook zorgen. Niet iedereen is even enthousiast over de boodschap die zij predikt. Al kan Greta goed om met de kritiek. “Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze lacht er grotendeels mee. Ze vindt het hilarisch.” Tot slot hoopt Svante dat de spanningen rond zijn gezin zullen gaan liggen en hij vermoedt dat Greta gewoon opnieuw naar school zal gaan.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws