Eli Iserbyt haalt zwaar uit naar zijn ploegmaat Laurens Sweeck: “Iedereen heeft dat gezien”

Eli Iserbyt haalt zwaar uit naar zijn ploegmaat Laurens Sweeck: “Iedereen heeft dat gezien”
Maandag 30 December 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Sporza  I  

Eli Iserbyt werd zondag tweede in de cross in Diegem, na – wie anders? – Mathieu van der Poel. Na afloop haalde Iserbyt zwaar uit naar zijn ploegmaat Laurens Sweeck in een interview met Sporza.

Iserbyt leek aanvankelijk sterk genoeg om de strijd met de Nederlander aan te gaan. Waar heeft hij het dan laten liggen in de schaduwcross van Diegem? “Ik weet het, maar dat ga ik niet zeggen”, sneerde Iserbyt een eerste maal.

“Ik zou alleszins niet lossen, dat weet ik. Ik voelde me goed, tot op het einde. Er was niet echt verval. Ik ga er echt niets over zeggen.” Sporza-journalist Ruben Van Gucht was toch nog niet klaar met zijn vragen. Was Michael Vanthourenhout dan de boosdoener? “Met Michael heb ik geen problemen”, aldus Isebyt.

Jammer

“Als je de wedstrijd bekijkt, zie je wel wie waar in mijn wiel zat”, zegt Iserbyt. “Met Michael heb ik geen probleem. Ik wilde hem zelfs nog iets langer meenemen. Hij heeft ook al veel voor mij gedaan. Ik ben blij dat hij derde is.” Lees: en niet Sweeck.

“Op het moment dat ik los, is het jammer dat die grote groep terugkwam”, aldus Iserbyt. Dan moet het probleem bij Laurens Sweeck liggen. Moest Iserbyt dan misschien inhouden om het klassement van Sweeck niet in gevaar te brengen? “Ik zeg niets”, besluit hij.

TAGS  I  Eli Iserbyt  I  Laurens Sweeck  I  sport  I  veldrijden