-->

Gwendolyn Rutten onder vuur: “Zulke woorden zijn niet nodig in tijden van vrede”

Gwendolyn Rutten onder vuur: “Zulke woorden zijn niet nodig in tijden van vrede”
Maandag 30 December 2019 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Radio 1  I  

De uitspraken van Vlaams minister-president Jan Jambon over een familie asielzoekers, schoten bij Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten duidelijk in het verkeerde keelgat. Zij had het over een “extreem-rechts broodjeaapverhaal”.

N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele neemt het op voor de Vlaams minister-president. “Iedereen weet dat als je een lezing houdt voor de eigen achterban, je wel eens kort door de bocht gaat om een beeld te gebruiken. Dat doet iedereen wel eens in de beslotenheid van zo’n vergadering”, zegt Vandaele in het Radio 1-programma ‘De Ochtend’.

“Het voorbeeld is tijdens de regeringsonderhandelingen op tafel gekomen, iemand heeft dat daar als een boutade gebruikt, en daar greep Jambon naar terug”, verklaart hij de uitspraak van de N-VA-kopman. “Dan gebruik je wel eens iets als beeld dat moet blijven plakken. Het moet niet wetenschappelijk correct zijn in dat soort toespraken, in dat soort lezingen, iedereen weet wel wat er bedoeld wordt."

Sterke woorden

Vandaele haalt dan ook uit naar de reactie van Gwendolyn Rutten. “Ik begrijp die uitval niet”, aldus Vandaele. “Het zijn sterke woorden die niet nodig zijn in tijden van vrede op aarde. Maar ook mevrouw Rutten zal dit al eens overkomen zijn, op een politieke bijeenkomst, voor de eigen achterban in het vuur van de discussie."

TAGS  I  Gwendolyn Rutten  I  N-VA  I  Open VLD  I  n365