Bankieren wordt duurder en dit kan op veel kritiek rekenen: “Hier wordt totaal geen rekening mee gehouden” Royalty
Royalty

Bankieren wordt duurder en dit kan op veel kritiek rekenen: “Hier wordt totaal geen rekening mee gehouden”

Bankieren wordt duurder en dit kan op veel kritiek rekenen: “Hier wordt totaal geen rekening mee gehouden”

Bankieren wordt vanaf 1 januari duurder in ons land. De banken verhogen in het nieuwe jaar de tarieven om geld af te halen, een overschrijving op papier te doen of je rekeninguittreksels te laten opsturen.

Nils Vandenweghe, directeur van de Ouderenraad, zegt in Het Laatste Nieuws dat hij zich zorgen maakt om de oudere, trouwe klanten die het niet gewend zijn van met een app te werken. “Er worden steeds meer kantoren gesloten, zodat klanten verplaatsingen moeten maken waarvoor het openbaar vervoer vaak ontoereikend is."

“Daarnaast verdwijnen ook almaar meer bankautomaten”, zegt hij. “De digitalisering is niet tegen te houden, maar er moet wel rekening worden gehouden met mensen voor wie het te snel gaat. Veel ouderen hebben het gevoel dat ze geforceerd worden."

Afhankelijkheid

“Ze laten hun bankzaken dan maar regelen door hun kinderen of een vertrouwenspersoon, wat voor een grote afhankelijkheid en verlies van autonomie zorgt. Dat is een maatschappelijke tendens waar we heel bezorgd om zijn”, aldus Vandeweghe.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws