Maandag 30 December 2019 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Zita  I   door Redactie

Filip Dewinter komt met ongelooflijk voorstel voor de dag: “Alleen dan krijgt de kiezer eindelijk wat hij wil”

Filip Dewinter komt met ongelooflijk voorstel voor de dag: “Alleen dan krijgt de kiezer eindelijk wat hij wil”

Filip Dewinter zegt in een interview met politiek journalist Jan De Meulemeester dat zijn partij Vlaams Belang openstaat voor een alliantie met de N-VA.

Dewinter geeft aan dat het tijd wordt dat het cordon sanitaire doorbroken wordt. “We hebben al dikwijls geprobeerd om het cordon te doorbreken", zegt hij. "Ik denk dat we nu out of the box moeten proberen te redeneren en een soort van rechtse Vlaamse alliantie tot stand brengen in de loop van de komende jaren die er kan voor zorgen dat de wil van de kiezer ook gerespecteerd wordt bij verkiezingsvorming."

“Wat mij betreft mogen alle pistes verkend worden. (…) Lijstverbinding, samenwerken in een alliantie, voor mijn part zelfs een nieuwe partij die alle rechtse krachten bundelt”, zegt Dewinter. “Als we er maar voor zorgen dat Vlaanderen krijgt waar het voor gestemd heeft: een rechtse en Vlaamse regering."

Noodzakelijk

Mocht een gecombineerde rechtse partij ontstaan, dan zou dat betekenen dat Vlaams Belang ophoudt te bestaan. “Alle formules moeten onderzocht kunnen worden", vindt het Vlaams Belang-kopstuk. "We moeten proberen om uiteindelijk voor één keer die dictatuur van de politieke correctheid, dat cordon sanitaire, te doorbreken."

“Een partij is altijd maar een vehikel, een kruiwagen om doelstellingen te realiseren”, aldus Dewinter. “Wellicht krijgen we straks paars-groen of paars-geel, het omgekeerde van wat de kiezer wil. Dus moet zo’n rechtse alliantie mogelijk zijn en dat is zelfs noodzakelijk. Het biedt eindelijk de kans om de kiezer te geven wat hij wil: een rechts bestuur in Vlaanderen”, zegt hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Filip Dewinter  I  Vlaams Belang  I  n365