Nieuwe wolvin onderweg naar wolf August: "Preventieve maatregelen worden getroffen" Royalty
Royalty

Nieuwe wolvin onderweg naar wolf August: "Preventieve maatregelen worden getroffen"

Nieuwe wolvin onderweg naar wolf August: "Preventieve maatregelen worden getroffen"

Op 30 december werd een nieuwe wolvin gespot op een wildcamera. Specialisten zeggen dat het om een vrouwelijke wolf gaat. Dat schrijft HLN.

"Ze vertoeft in het leefgebied van August. Het is dus niet uitgesloten dat wolvin Noëlla zich in het leefgebied van August gaat vestigen en dat de twee zullen paren. Zo zou een nieuwe kans kunnen ontstaan op kleine welpjes in Limburg, met de paartijd vlak voor de deur in februari is dat niet uitgesloten”, klinkt het.

“Samenleven met de wolf is uitdagend, maar we moeten die uitdaging aangaan”, zegt Vlaams minister van Milieu Zuhal Demir. “Het blijft noodzakelijk om preventieve maatregelen te nemen om vee te beschermen. Wie preventieve maatregelen neemt, kan daarvoor beroep doen op subsidies van de Vlaamse overheid."

Bescherming

Prioritair is nu het voorkomen dat de wolf schade aanricht aan andere dieren, volgens Demir. “We voorzien dan ook middelen voor preventieve maatregelen. Maar we moeten ook de wolf zelf voldoende beschermen. De wolf is een beschermde diersoort in Vlaanderen en iedereen die in het leefgebied van dit dier aanwezig is of activiteiten uitvoert moet hiernaar handelen. Ik ga mijn diensten ook vragen om daar gericht en kordaat op te handhaven."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws