Geweld, brandstichting en veel arrestaties: dit is de balans van oudejaarsavond in Brussel Royalty
Royalty

Geweld, brandstichting en veel arrestaties: dit is de balans van oudejaarsavond in Brussel

Geweld, brandstichting en veel arrestaties: dit is de balans van oudejaarsavond in Brussel

Op oudejaarsavond hebben er 154 administratieve en 27 gerechtelijke arrestaties plaatsgevonden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Een aantal mensen hiervan werd opgepakt voor het in brand steken van vuilnisbakken en het gooien van projectielen naar bussen, auto’s en politiewagens. Alsook werden elf wagens en één scooter in brand gestoken.

In totaal moest de brandweer uitrukken voor 75 in brand gestoken vuilnisbakken en negen branden in appartementen. Het totale aantal beschadigde auto’s is zestien, waarvan er dus elf in brand zijn gestoken. In de Etterbeek brachten jongeren met bivakmutsen vernielingen aan en schoten ze vuurwerk af. Twee glazen bushokjes werden aan diggelen geslagen en op de Anspachlaan werd het raam van een Carrefour vernield.

Steekpartij

165 keer moest er medische hulp verleend worden, waarvan 50 keer bij iemand thuis, terwijl de andere incidenten zich op de openbare weg afspeelden. Tien mensen moesten afgevoerd worden met de ambulance.

Rond 2 uur werd een man neergestoken in het station Beekkant. Deze raakte levensgevaarlijk gewond. In Schaarbeek is een balkon ingestort waarbij vijf lichtgewonden vielen. Twee agenten van zone Brussel-Zuid raakten lichtgewond, alsook één politieagent toen hij gebeten werd door een politiehond.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws