Bart De Wever haalt snoeihard uit: “Als dat de toekomst is van de politiek, wil ik er geen deel meer van uitmaken” Politiek
Politiek

Bart De Wever haalt snoeihard uit: “Als dat de toekomst is van de politiek, wil ik er geen deel meer van uitmaken”

Bart De Wever haalt snoeihard uit: “Als dat de toekomst is van de politiek, wil ik er geen deel meer van uitmaken”

N-VA-voorzitter Bart De Wever geeft in Dag Allemaal aan dat zijn grootste bekommernis de stilstand van de regeringsvorming is. “Ik ga ervan uit dat wij geen slechtere politici hebben dan elders. Maar de feiten zijn er”, klinkt het.

"De laatste tien jaar hebben we drie jaar geen regering gehad. En als er wel één was, had ze in Vlaanderen of Wallonië geen meerderheid. Dan klopt er inderdaad iets niet in het systeem”, zegt de burgemeester van Antwerpen.

En dus moet er iets drastisch veranderen, vindt hij. “Maar ook daar moet je ’n akkoord voor vinden, dat ligt moeilijk”, aldus De Wever. Nog een duidelijke trend van het afgelopen jaar is de verruwing van het politieke debat, waar volgens het weekblad ook zijn eigen partij schuldig aan is.

Oudemannenpraat

“Ik begin te beseffen dat ik ’n politicus van de vorige eeuw ben”, geeft De Wever toe. “Jonge mensen, ook binnen mijn partij, hebben de blik op Amerika gericht, zien wat daar aan het gebeuren is en copy-pasten dat. Wat resulteert in een voortdurende aanwezigheid op sociale media, non-stop communicatie, opinies geven over alles en iedereen."

“Ik doe daar niet aan mee, ik word er zelfs doodmoe van”, zegt hij. “Als dat de toekomst van mijn vak is, zal ik blij zijn wanneer ik er geen deel meer van moet uitmaken”, klinkt het hard. “Maar goed, dat kan ‘oudemannenpraat’ zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws