Niels Albert verrast met gewaagde uitspraak: “Dat worden gegarandeerd problemen”

Niels Albert verrast met gewaagde uitspraak: “Dat worden gegarandeerd problemen”
Woensdag 1 Januari 2020 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Op 12 januari strijden de profs aan ’t strand van Sint-Anneke en omgeving voor het Belgisch Kampioenschap Cyclocross 2020. Niels Albert denkt er alvast het zijne van.

Met Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck heeft Pauwels Sauzen-Bingoal, de ploeg van Jurgen Mettepenningen, drie topkandidaten om de Belgische driekleur te pakken in Antwerpen. Deze luxesituatie zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. “Feit blijft dat je bij Pauwels Sauzen-Bingoal drie renners hebt van hetzelfde niveau. Dat zorgt onvermijdelijk al eens voor ‘bagarre’ in de koers."

“Want wat gaat dat straks geven op het BK in Antwerpen? Alle drie denken ze kans te maken op de titel en ze hebben gelijk ook”, aldus de voormalige wereldkampioen. “Iserbyt is terug de crosser van in oktober. Sweeck praat al járen over ‘zijn’ kampioenschap op zíjn’ favoriete parcours. Vanthourenhout is iets minder in het zand, maar net op die materie wordt op Linkeroever blijkbaar wat bespaard."

Evenwichtsoefening

Volgens Albert is het dan ook zaak om zo goed mogelijk afspraken te maken. “Wie springt voor wie in de bres, als het er in de slotronde(n) op aankomt? Wie gaat en wie laat eventueel het gat? En voor het geval dat één van de drie kampioen wordt: wat staat daar dan voor de andere twee tegenover? Een moeilijke evenwichtsoefening. Maar één die zeker moet worden gemaakt”, besluit Albert.

TAGS  I  Niels Albert  I  sport  I  veldrijden  I  BK