Donderdag 2 Januari 2020 - 13:30   I   Foto: Facebook   I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Willy Sommers verbaast iedereen met uitspraak over zijn grootste hit: “Ik wou het nummer eerst niet eens opnemen”

Willy Sommers verbaast iedereen met uitspraak over zijn grootste hit: “Ik wou het nummer eerst niet eens opnemen”

De ‘1000 Klassiekers’ van Radio 2 zitten er weer op. Queen stond op nummer 1 met ‘Bohemian Rhapsody’, op 2 stond ABBA met ‘Dancing Queen’ en ‘The King’ Elvis Presley vervolledigde de top 3 met ‘Suspicious Minds’.

Een opvallende nummer vier dit jaar: niemand minder dan de koning van het Vlaamse lied Willy Sommers prijkte er mooi met zijn hit ‘Laat de zon in je hart’. Willy is uiteraard meer dan tevreden met deze mooie ereplaats, maar het had niet veel gescheeld of hij had het nummer nooit opgenomen. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Ik stond aan de grond ge­nageld toen ik het hoorde”, geeft Willy toe. “Dat ik daar nu tussen Elvis, John Lennon (plaats vijf, nvdr) en Queen sta, zie ik als een be­kroning. En zeggen dat ik het eerst niet wou opnemen. Producer ­Raymond Felix had het mij aangeboden met de boodschap: Dit is echt iets voor u. Maar ik vond het te commercieel, te veel schlager voor mij. Toen heb ik de tekst grotendeels veranderd en opgenomen. Patrick Hamilton, mijn producer, zei meteen: 'Willy, dat is een hit.'"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Willy Sommers  I  shownieuws  I  Laat de zon in je hart