Kleuters ernstig verbrand door 90 graden warm water in Blankenberge: "Zijn gezicht, zijn buikje en zijn beentjes zijn ingepakt" Royalty
Royalty

Kleuters ernstig verbrand door 90 graden warm water in Blankenberge: "Zijn gezicht, zijn buikje en zijn beentjes zijn ingepakt"

Kleuters ernstig verbrand door 90 graden warm water in Blankenberge: "Zijn gezicht, zijn buikje en zijn beentjes zijn ingepakt"

In basisschool d’Oefenschool in Blankenberge zijn drie kindjes met brandwonden naar ziekenhuizen in Brugge en Knokke gebracht. “Mijn zoon heeft tweedegraadsbrandwonden op­gelopen. Hij krijgt pijnstillers”, zegt de moeder van Lander (2,5), die herstelt in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek, in Het Nieuwsblad.

“Lander heeft nog heel veel pijn. Zijn gezicht, zijn buikje en zijn beentjes zijn ingepakt”, zegt Bianca Van Roelenbosch (31), de moeder van één van de drie kleuters. “Mijn zoon heeft tweedegraadsbrandwonden opgelopen. Hij krijgt pijn­stillers en is versuft. Volgens de dokters heeft hij veel geluk gehad. Hij zal normaal gezien volledig herstellen.”

Het gebeurde vrijdagmiddag in basisschool d'Oefenschool in Blankenberge. De maaltijd wordt klaargezet in een buffet, waarbij vier bakken met heet water het eten au bain-marie warmhouden. "Leerkrachten en vrijwilligers scheppen de borden vol en brengen die vervolgens naar de kinderen", verduidelijkt de school. Normaal komende kinderen niet in de buurt van het buffet.

90 graden warm

Toen kleuters hun jasjes aantrokken om naar de speelplaats te gaan, liep het fout. Enkele kleuters gingen aan het buffet over de reling hangen. "Daardoor is het gekanteld”, zegt Philip ­Denoyette van de Blankenbergse politie, in Het Nieuwsblad. "Drie kinderen hebben het eten én het hete water, dat zo’n 90 graden warm was, over zich heen gekregen.”

“Er was op dat moment toezicht door de leerkrachten en enkele vrijwilligers”, verduidelijkt Denoyette. Wellicht zijn de kinderen even aan hun aandacht ontsnapt. "“De leerkrachten hebben meteen de eerste zorg toegediend

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws