Paul Marchal heeft een duidelijke boodschap voor Marc Dutroux, moordenaar van zijn dochter An: “Daar en nergens anders” Royalty
Royalty

Paul Marchal heeft een duidelijke boodschap voor Marc Dutroux, moordenaar van zijn dochter An: “Daar en nergens anders”

Paul Marchal heeft een duidelijke boodschap voor Marc Dutroux, moordenaar van zijn dochter An: “Daar en nergens anders”

Gino Russo, de vader van de vermoorde Mélissa, deelde de voorbije week een filmpje met oude beelden van zijn dochter als reactie op de vraag om vervroegde vrijlating van Marc Dutroux. Paul Marshall en zijn vrouw Betty doen nu hetzelfde en hopen op een kettingreactie.

Paul Marshal is vol lof over het initiatief van Gino Russo. “Zo plaats je de slachtoffers opnieuw op de voorgrond en kunnen we de daders weer verschuiven naar de achtergrond, waar ze thuishoren”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Zij hebben al genoeg aandacht opgeëist."

“Gino Russo is ermee gestart en ik spring mee op de kar”, aldus Marshal. “Hopelijk brengt dit nu een kettingreactie op gang. Kinderen horen niet voor hun ouders te sterven”, vindt de vader van An. “Vandaar mijn oproep: déél foto’s van jullie kinderen. Blaas hen op die manier nieuw leven in, geef hen opnieuw een gezicht. En duw de daders terug waar ze thuishoren: in de vergeetput."

Kerfstok

“Onze kinderen zullen we er nooit mee terugkrijgen, maar het houdt wel de herinnering aan hen levend”, zegt hij nog. “Intussen is er al een nieuwe generatie die An niet meer kent. Die niet meer wéét wat Marc Dutroux precies op zijn kerfstok heeft. Terwijl dat nooit vergeten mag worden."

“Wij hebben effectief levenslang gekregen. De daders niet”, klinkt het bij Marshal. “Michelle Martin en Michel Lelièvre zijn intussen al vervroegd vrij, Marc Dutroux hoopt volgend jaar hun voorbeeld te volgen. Zij krijgen dus allemaal de tweede kans die An van hen nooit gekregen heeft. Onze dochter kreeg geen 25 jaar, geen levenslang. Zij werd ter dood veroordeeld. Niet door een jury, maar door hén."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws