Theo Francken haalt zwaar uit: “Ik maak me daar grote zorgen over, ja” Politiek
Politiek

Theo Francken haalt zwaar uit: “Ik maak me daar grote zorgen over, ja”

Theo Francken haalt zwaar uit: “Ik maak me daar grote zorgen over, ja”

In een interview met La Dernière Heure waarschuwt Theo Francken (N-VA) Wallonië. “Je kan niet enkel van het België houden waar Frans gesproken wordt”, klinkt het.

Francken maakt duidelijk dat hij steeds de moeite doet om Frans te praten wanneer hij in Wallonië is, maar omgekeerd is dat niet vaak het geval, zegt hij. “Ze moeten tonen dat ze moeite doen. En als het dan niet lukt, dan lukt het niet."

“De Franstaligen zeggen wel dat ze van België houden, maar spreken de taal van de meerderheid van de bevolking niet. Je kan niet van België houden, maar enkel van het België waar iedereen Frans praat. Dat is niet logisch."

Onderwijs

“Het probleem is het onderwijs”, volgens Francken. “Nederlands staat niet meer op het leerprogramma van de meeste Waalse scholen, en dat is een grote fout. Het onderwijs schiet daarin tekort, zowel in Wallonië als in Vlaanderen. Als vader, pedagoog, en politicus maak ik me daar grote zorgen over."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws