Pittige waarschuwing over het weer: "Het wordt verraderlijk op de weg" Royalty
Royalty

Pittige waarschuwing over het weer: "Het wordt verraderlijk op de weg"

Pittige waarschuwing over het weer: "Het wordt verraderlijk op de weg"

Het wordt opletten geblazen vanavond op de weg. Weerdienst NoodweerBenelux waarschuwt alvast voor gladheid op grote schaal.

"Volgens de laatste prognoses zou sneeuw en smeltende sneeuw vooral iets zijn voor het centrum en het oosten van België. Nabij de Frans-Belgische grens zou de eerste neerslag ook als onderkoelde regen kunnen vallen, met verraderlijke gladheid tot gevolg. Het is een complexe weersverwachting waarbij een stijging of daling van 1°C cruciaal is voor de neerslagsoort”, zegt Niocolas Roose van NoodweerBenelux tegenover Het Laatste Nieuws.

“We verwachten de eerste winterse neerslag tussen 17:00 en 20:00 aan de Frans-Belgische grens. Door de iets hogere temperatuur in de bovenlucht zal die wellicht als onderkoelde regen vallen", aldus Roose. "De kans op ijzel is dan het grootst. Na 20:00 verplaatst de neerslagzone zich naar het noordoosten en komen de gebieden ten noordoosten van de lijn Gent - Charleroi aan de beurt. Daar kan het tijdelijk sneeuwen."

Na middernacht komt er vanuit Frankrijk voldoende zachte lucht binnen, waarna de sneeuw in regen zal transformeren. De kansen op gladheid nemen dan geleidelijk af.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws