Bart De Wever pakt uit met stevige sneer: “Zijn plaatje klopt gewoon niet” Politiek
Politiek

Bart De Wever pakt uit met stevige sneer: “Zijn plaatje klopt gewoon niet”

Bart De Wever pakt uit met stevige sneer: “Zijn plaatje klopt gewoon niet”

S.PA-voorzitter Connor Rousseau deed heel wat stof opwaaien toen hij recentelijk op bezoek ging bij koning Filip op sneakers. Dat kon toen op heel wat verontwaardiging rekenen.

Ook Bart De Wever denkt er zo het zijne van. “Connor… ’t Is een jonge, knappe gast maar niemand kende hem. Da’s een marketingprobleem”, zegt De Wever in Dag Allemaal. “Dus heeft hij binnenwegen gezocht om snel bekendheid te krijgen. De sloefkes, de matekes, de Fluppe. En het is gelukt, hé, iedereen spreekt erover. Da’s winst voor een politicus."

Toch plaatst de N-VA-voorzitter een aantal kanttekeningen. “Wanneer je begint aan een stiel, zorg je er toch best voor dat de mensen weten waar je voor staat”, aldus De Wever. “Dat heb je bij mij bijvoorbeeld wel. En dan pas kan je de franjes erbovenop leggen, vind ik. Terwijl Connor Rousseau..."

'Pattas'

“Hij is begonnen met de franjes”, vervolgt Antwerps burgemeester De Wever. “Als hij niet oplet, wordt hij louter de Connor van de ‘matekes’, zonder een inhoudelijk profiel op te bouwen."

De jongerenstijl van Rousseau is naar eigen zeggen niets voor De Wever. “Niets is zieliger dan je proberen vast te klampen aan een generatie die niet de jouwe is. Connor kan dat, die is nog piepjong. En die loopt dus blijkbaar op ‘pattas’ rond. Pattas van Alexander McQueen trouwens, van 400 euro. En dat voor een socialist. Mijn schoenen kosten véél minder, hoor. Zijn plaatje klopt niet”, besluit De Wever.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws