Sven Nys heeft erg slecht nieuws over Toon Aerts: “Tot het einde van het seizoen”

Sven Nys heeft erg slecht nieuws over Toon Aerts: “Tot het einde van het seizoen”
Dinsdag 7 Januari 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: VTM Nieuws  I  

Toon Aerts kwam recent lelijk ten val tijdens de cross in Namen. Ploegleider van Telenet-Baloise Lions Sven Nys gaf nog een update over zijn kopman.

"Het is natuurlijk de ene dag tegen de andere”, zegt Sven tegen VTM Nieuws. “Als hij gewoon op de weg fietst, dan gaat het allemaal wel. Maar je probeert toch altijd je limieten te verleggen en dan toch eens in het veld proberen en, ja… Die pijn gaat niet weggaan."

“Ik denk ook dat die pijn zal blijven tot het einde van het seizoen”, aldus Sven. “Er is een breuk, en dat gaat niet van vandaag op morgen opgelost zijn. Vandaar ook geen wedstrijden, zo lang mogelijk, om hem dan toch te laten deelnemen aan het Belgisch kampioenschap."

Adrenaline

“Hopelijk geeft dan de adrenaline het gevoel dat hij net dat stukje meer kan dan op training”, vervolgt de voormalige kampioen. “Ik denk niet dat we de illusie mogen hebben dat hij daar Belgisch kampioen kan worden. Maar hij wil zijn vel natuurlijk duur verkopen als uittredend Belgisch kampioen en dat typeert hem dan ook wel helemaal."

TAGS  I  Sven Nys  I  BK  I  sport  I  veldrijden  I  Toon Aerts