Forse waarschuwing voor Wout Van Aert: “Dat zal hij moeten bekopen” Sport
Sport

Forse waarschuwing voor Wout Van Aert: “Dat zal hij moeten bekopen”

Forse waarschuwing voor Wout Van Aert: “Dat zal hij moeten bekopen”

Het Belgisch kampioenschap veldrijden staat voor de deur en natuurlijk heeft iedereen die iets met de sport te maken heeft daar zijn zegje over.

Zo ook tweevoudig Belgisch kampioen Klaas Vantornout (37). Hij schuift Toon Aerts naar voren als topfavoriet, ondanks de last die Aerts toch nog ondervindt van zijn ribben. Bij een lelijke val tijdens de cross in namen, liep Aerts gebroken ribben op. “Tijdens de wedstrijd kun je de pijn dubbel zo hard verbijten”, zegt Vantornout aan Sporza.

Ook is het uitkijken naar de mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal, zegt Vantornout. "Met Wout van Aert die nog niet in topvorm is en de blessure van Toon Aerts hebben ze daar de kans van hun leven. Ik zou al zenuwachtig worden in hun plaats", zegt de voormalige crosser.

Over zijn toeren

En hoe schat Klaas de kansen in van Wout Van Aert? “Een dikke pluim voor hoe hij al teruggekomen is, maar zo'n blessure heeft tijd nodig”, klinkt het. “Wout is een heel harde werker en haalt al een mooi niveau, al vrees ik wel dat hij tekort zal komen om echt een rol te spelen in de finale. Als hij over zijn toeren gaat, moet hij dat een halve ronde bekopen, wat heel logisch is”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws