N-VA-voorzitter Bart De Wever is het kotsbeu: “Ik word hier echt knettergek van” Royalty
Royalty

N-VA-voorzitter Bart De Wever is het kotsbeu: “Ik word hier echt knettergek van”

N-VA-voorzitter Bart De Wever is het kotsbeu: “Ik word hier echt knettergek van”

Bart De Wever is naar eigen zeggen niet te spreken over het gebruik van de sociale media in de politiek. “Waarover gaat het democratische debat nog?”, vraagt de N-VA-voorzitter zich luidop af.

"Ik begin te beseffen dat ik een politicus van de vorige eeuw ben”, vertelt De Wever in Dag Allemaal. “Jonge mensen, ook binnen mijn partij, hebben de blik op Amerika gericht, zien wat daar aan het gebeuren is en copy-pasten dat."

“Wat resulteert in een voortdurende aanwezigheid op sociale media, non-stop communicatie, opinies geven over alles en iedereen”, vervolgt De Wever. “Ik doe daar niet aan mee, ik word er zelfs doodmoe van.” Ook zijn eigen partijleden moeten het ontgelden. “Zij zijn er bij uitstek bedreven in”, klinkt het.

Relletje

“Ik kan niet meer volgen. Ik word wakker met 36 whatsapps en 20 tweets, de radio belt bij ’t ontbijt voor een reactie en tegen dat ik in Brussel ben, is er alweer een nieuw relletje”, zegt De Wever. “Ik word er knettergek van. ‘Hebt ge die tweet gelezen van den Theo (Francken, nvdr)?’, vragen ze me dan. En dan kijk ik en zie ik een onschuldig bericht. ‘Nee nee, die niet. Die van zes berichten geleden.’ Waarover gaat het democratische debat nog?"

Populair

Laatste nieuws