Van der Poel: "Daardoor ging ik in Lille tegen de grond" Sport
Sport

Van der Poel: "Daardoor ging ik in Lille tegen de grond"

Van der Poel: "Daardoor ging ik in Lille tegen de grond"

Ondanks het feit dat hij nu de wereldtitel beet heeft, is de honger van Mathieu van der Poel nog niet gestild. Ook in Lille won hij de cross. Zaterdag was zelfs het grote doel om er de tussensprint te winnen.

“De eindzege is toch wel belangrijk voor mij aangezien het om een klassement gaat”, zei Van der Poel over zijn eindzege in het DVV-klassement. “Zeker als je ziet wat er op de Koppenberg gebeurde eerder dit seizoen. Na die wedstrijd (Van der Poel verloor er meer dan vier minuten op winnaar Aerts, nvdr.) had ik dit niet meer gedacht, had dat toen ook gezegd."

"Vorig jaar zagen we wel dat het mogelijk was om zo’n grote voorsprong uit te bouwen, maar dan moest alles meezitten. De cross in Hamme heeft de doorslag gegeven. En ik wist dat ik vandaag ook het tussensprintklassement nog kon winnen als ik voor Toon eindigde. Dat was hét doel vandaag.”

Van der Poel ging wel tegen de grond. "Ik was even niet geconcentreerd en begon te schuiven. Toen lag ik tegen de grond”, aldus de wereldkampioen. “Op zo’n moment sluipen er soms wel eens foutjes in. Ik zat ook nog met de wedstrijd van morgen in Hoogstraten in het achterhoofd, ik wou wat krachten sparen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws