Salah Abdeslam spreekt dan toch over aanslagen in Parijs: "Toen dacht ik dat er geen uitweg meer was" Royalty
Royalty

Salah Abdeslam spreekt dan toch over aanslagen in Parijs: "Toen dacht ik dat er geen uitweg meer was"

Salah Abdeslam spreekt dan toch over aanslagen in Parijs: "Toen dacht ik dat er geen uitweg meer was"

Salah Abdeslam heeft nooit wat willen vertellen aan de ondervragers over de aanslagen in Parijs op 13 november 2015, waarbij 131 doden en meer dan 450 gewonden vielen. Abdeslam was daarbij betrokken, maar wilde daar nooit wat over kwijt tegen de politie. Dat doet hij echter wel tegen zijn medegevangenen.

"Nadat ik mijn bommengordel had weggegooid, ben ik in een McDo een vismenu gaan eten”, vertelde Abdeslam. Het is Le Parisien dat uitpakt met de afgeluisterde gesprekken. In principe moest ook Abdeslam zijn bommengordel laten ontploffen, maar het ontstekingsmechanisme was defect.

“Toen ik een kerel om een inlichting vroeg, bekeek die mij van kop tot teen op een achterdochtige manier. Met die sacoche (bommengordel, nvdr.) om zag ik er natuurlijk uit alsof ik 90 kilo woog, zoals mijn broer. Ik had vooral een heel dik achterwerk, wat argwaan wekte. Ik heb het ding weggeworpen", vertelde Salah.

Tv-ploeg

Twee Brusselse vrienden kwamen Salah nadien oppikken in Parijs. Zo kon hij vluchten. Al vertelde hij wel aan zijn medegevangene Mohamed Bakkali dat hij toch schrik kreeg bij een wegcontrole richting Brussel. “Ik zat achterin de auto. Bij de derde wegversperring vroeg de journaliste van een tv-ploeg of ik het goed vond dat zulke versperringen werden opgeworpen om de daders te strikken. Ik antwoordde dat ik dat, gezien de omstandigheden, best normaal vond. En dat die versperringen nog versterkt moesten worden.”

“Met al die zwaarbewapende flikken rond onze auto, dacht ik dat mijn vlucht daar zou stoppen, dat er geen uitweg meer was", zei Salah nog. De politie wist echter toen nog niet dat hij betrokken was bij de aanslagen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws