Zaterdag 11 Januari 2020 - 20:30   I   Foto: Instagram  I   Bron: Story  I   door Redactie

Droevig nieuws voor Joe-presentatrice Anke Buckinx: “Nu blijven er alleen herinneringen over”

Droevig nieuws voor Joe-presentatrice Anke Buckinx: “Nu blijven er alleen herinneringen over”

Op 1 januari deed radiomaakster Anke Buckinx iets waar ze al heel lang op wachtte: ze opende eindelijk de enveloppe die haar broer Daan naliet. Daan stierf in 2011.

In haar column in Story vertelt Anke dat ze de brief ’s avonds thuis opende, helemaal alleen. “Nog nooit was ik zo zenuwachtig om een omslag te openen”, schrijft de Joe-presentatrice. “De brief woog ongeveer evenveel als een pakje kaas van 200 gram. Hij moet keiveel tekst geschreven hebben, dacht ik negen jaar lang."

“De verrassing was dus groot toen bleek dat er 150 losse snippers in zaten, met daarop doelen die hij wilde realiseren. Groot en klein. Simpel en opvallend.” Ze nam de snippers met veel plezier door. “Het deed zo’n deugd. Acht en een half jaar na zijn afscheid deed hij me opnieuw glimlachen”, aldus Anke.

Herinnering

“Bijna een decennium lang heb ik me aan die enveloppe vastgeklampt. Het stukje Daan dat ik nog ‘te goed’ had. Het laatste stukje Daan dat nog iets wilde vertellen. Vanaf nu is álles van mijn broer een herinnering”, klinkt het emotioneel. “Ik wens de wereld zo veel Daans toe. En dat iedereen van ons een béétje Daan mag zijn”, besluit Anke.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anke Buckinx  I  shownieuws