Meer dan 50 ijsberen vallen dorp binnen: De klimaatverandering laat zich voelen Buitenland
Buitenland

Meer dan 50 ijsberen vallen dorp binnen: De klimaatverandering laat zich voelen

Meer dan 50 ijsberen vallen dorp binnen: De klimaatverandering laat zich voelen

De archipel Nova Zembla in het Russische poolgebied wordt geteisterd door een ijsberen-invasie. De roofdieren trekken naar het dorp als gevolg van de opwarming van de aarde. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zaterdag heeft de Russische archipel de noodtoestand afgekondigd.

De poolberen bezoeken regelmatig Beloesja Goeba binnen, het grootste dorp op de eilanden met ongeveer 3.000 inwoners. Het administratieve hoofd van de archipel, Jigancha Mousin, heeft “nog nooit zo’n massale invasie van ijsberen gezien.”

IJsberen behoren tot de gevaarlijkste roofdieren ter wereld en zijn erg agressief.“Ze vallen de mensen aan en dringen gebouwen binnen”, zegt Mousin. Pogingen om de dieren weg te jagen met auto’s en patrouillehonden hebben niet het gewenste effect. Voorlopig heeft de Russische overheid nog geen toestemming gegeven om de beschermde dieren neer te schieten.

IJsberen zijn een bedreigde diersoort en zijn het slachtoffer van de opwarming van de klimaatopwarming en het smelten van het poolijs. Daardoor geraken ze steeds moeilijker aan eten en dringen ze noodgedwongen bewoonde gebieden binnen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws