Zondag 12 Januari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Gezondheid van overleden Werther Van der Sarren ging fors achteruit: "Het begon allemaal met een wondje op zijn voet"

Gezondheid van overleden Werther Van der Sarren ging fors achteruit:

Werther Vander Sarren is overleden. De bekende acteur werd 78 en verbleef de laatste maanden in een home.

De laatste jaren ging de gezondheid van Werther flink bergaf, zo vertelt zijn vriend Johan Devenyns. "Het begon allemaal met een wondje aan zijn voet dat maar niet wilde genezen", vertelt Johan in Het Laatste Nieuws. "Werther lachte dat weg. 'Gewoon wintertenen', zei hij. Maar de situatie verergerde."

We zijn dan 2013. Er werd zaware diabetes vastgesteld bij Werther. Al wilde hij dat zelf liever niet onder ogen zien. "Er mocht eigenlijk niet over zijn ziekte gesproken worden. Werther was een bijzonder intelligent en belezen man. Lichamelijik verval hoorde daar niet bij. Iedereen rond hem wist dat de situatie ernstig was, maar zelf schoof hij dat probleem voor zich uit."

Femke

Vervolgens werd ook alzheimer vastgesteld bij Werther. In de laatste maanden van zijn leven verbleef hij in een home. "Toen mensen hem op de gang groetten met 'Champetter', herkende hij hen niet meer. De laatste maanden ging hij spectaculair achteruit, maar al die jaren kon hij gelukkig rekenen op zijn dochter Femke. Dat meisje heeft een wonderjob verricht."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Werther Van der Sarren  I  shownieuws