Bijna 100 doden door illegaal gestookte alcohol in India Buitenland
Buitenland

Bijna 100 doden door illegaal gestookte alcohol in India

Bijna 100 doden door illegaal gestookte alcohol in India

In het noorden van India zijn bijna 100 mensen gestorven na het drinken van zelfgestookte alcohol. Dat meldt Het Nieuwsblad. De politie arresteerde zo’n 200 mensen, voornamelijk zwarthandelaren. Tientallen mensen liggen nog in het ziekenhuis. De overheid vreest dat het dodental nog zal oplopen.

De illegaal gestookte alcohol is vermoedelijk de doodsoorzaak. Inmiddels werden reeds honderden liters in beslag genomen. Daarnaast werden ook meer dan 30 ambtenaren voorlopig geschort wegens nalatigheid of betrokkenheid bij de handel. Onder hen zijn ook tien politieagenten.

In India is zelfgestookte alcohol veel goedkoper dan geïmporteerde dranken en gevestigde merken. Zelf destilleren en bottelen is er dus een wijdverspreid fenomeen. De drank vermengt industriële alcohol met andere substanties, wat tot zware vergiftigingen kan leiden. Jaarlijks sterven er in India een duizendtal mensen aan het drinken van illegale alcohol.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws