Het rommelt binnen Open VLD: “Er is meer nodig om onze partij op het juiste spoor te brengen” Politiek
Politiek

Het rommelt binnen Open VLD: “Er is meer nodig om onze partij op het juiste spoor te brengen”

Het rommelt binnen Open VLD: “Er is meer nodig om onze partij op het juiste spoor te brengen”

Egbert Lachaert, Kamerfractieleider voor Open VLD, laat weten dat de twee kandidaat-voorzitters, Bart Tommelein en Els Ampe, hem niet kunnen overtuigen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens Lachaert is er “meer nodig om de partij terug op het juiste spoor te brengen”. Het is nog steeds mogelijk dat hij zichzelf kandidaat stelt voor het voorzitterschap, stelt hij. Lachaert roept zijn partijgenoten wel op om terug te grijpen naar de liberale recepten.

“Die hoeven niet ‘rechtser’ of ‘progressiever’ te zijn”, zegt Lachaert in een brief die hij deelde via sociale media. “We moeten onze liberale overtuiging gewoon consequent en geloofwaardig uitdragen en in de praktijk brengen." Met deze boodschap wil Lachaert mogelijk polsen hoe zijn partijgenoten denken over zijn eventuele kandidatuur. Hij zegt nu nog niet te willen beslissen, maar de kans dat hij in de voorzittersrace stapt lijkt alweer wat groter te zijn geworden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws