Dinsdag 14 Januari 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert spreekt straffe taal: “Daar geloof ik helemaal niets van”

Niels Albert spreekt straffe taal: “Daar geloof ik helemaal niets van”

Laurens Sweeck was zondag met grote voorsprong de beste man op het WK. In zijn column in Het Laatste Nieuws geeft analyst zijn onverbloemde mening.

"Dat ik dit voorspeld had? Een beetje wel, ja. Hoe moet ik het zeggen… Dit was een soort aangekondigde overwinning”, aldus Albert. “Hoe dichter we bij het BK kwamen, hoe meer alles in de juiste plooi viel. Het zandparcours, de blessure van Van Aert, de blessure van Aerts: alles zat mee."

Toch zal er in manier van koersen van Laurens Sweeck niet veel veranderen, weet Albert. “Van Sweeck moet je niet verwachten dat hij vanaf nu tien crossen per jaar gaat winnen", zegt hij. "Van der Poel wint er sowieso 28 op 30, dat niveau is niet het zijne. Ik hoor het ze graag vertellen bij de ploeg dat die een titel een boost zal zijn of een kantelpunt, maar ik geloof dat niet."

“De kwaliteiten van Sweeck gaan niet veranderen, en zijn karakter ook niet”, vervolgt hij. “Sweeck is 26 jaar, hij is een brave, lieve jongen en zal altijd een afwachtend type blijven. Er zijn veel vrouwen die het karakter van hun man proberen te veranderen, maar dat is altijd zonder succes. Waarom zou het Mettepenningen dan wel lukken?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden  I  Laurens Sweeck