Dinsdag 14 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Informateurs gebuisd over de hele lijn: “Het is een politieke komedie aan het worden”

Informateurs gebuisd over de hele lijn: “Het is een politieke komedie aan het worden”

232 dagen na de verkiezingen is het nog steeds niet duidelijk welke partijen al dan niet bereid zijn in een federale regering te stappen. Geen enkel informateursduo is erin geslaagd duidelijkheid te scheppen. Ook Coens-Bouchez niet.

"Dit was verwacht", zegt politicoloog Carl Devos in ‘Terzake’. "Er was niets om naar uit te wijken." Van enige doorbraak is trouwens geen sprake. "Ze zijn gebuisd en krijgen een soort tweede zit. Toen ze hun opdracht kregen, zei men officieel dat het geen open opdracht was, maar dat het de bedoeling was om na te gaan of PS en N-VA samen in één regering kunnen."

Ook Rik Van Cauwelarert, politiek commentator, is de wanhoop nabij. "We glijden helemaal weg in de politieke komedie", parodieert hij Joachim Coens in ‘De afspraak’. "Er moeten zaken verduidelijkt worden. We zijn 8 maanden bezig en er moeten nog zaken verduidelijkt worden."

"Dit is komedie. Men weet zeer goed dat de PS niet aan tafel wil met de N-VA", aldus Van Cauwelaert. "Het is dus een totaal overbodige oefening."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  n365  I  regering  I  PS  I  N-VA