Dinsdag 14 Januari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Michel Vandenbosch van GAIA is furieus: “Dit zijn barbaarse praktijken, de dieren worden zwaar mishandeld”

Michel Vandenbosch van GAIA is furieus: “Dit zijn barbaarse praktijken, de dieren worden zwaar mishandeld”

Het voorbije weekend werden 28 hanen in beslag genomen die ingezet werden voor hanengevechten. De dieren werden gedood zodat ze niet opnieuw in het circuit terecht zouden komen. Dat meldt VRT NWS.

Hanengevechten zijn niet meer toegelaten in België sedert 1927. "Maar blijkbaar zijn er nog altijd enkele onverbeterbare individuen die het niet kunnen laten", zucht Michel Vandenbosch van GAIA. "Het aantal hanengevechten is gelukkig wel afgenomen, maar het fenomeen is blijkbaar nog altijd niet uitgeroeid."

GAIA dient nu klacht in bij het gerecht. "Dat is onze plicht als dierenrechtenorganisatie. Want dat zijn barbaarse praktijken, de dieren worden zwaar mishandeld." GAIA wil dat ook de kweek van vechthanen aan banden wordt gelegd.

Geplaatst

Dat de in beslag genomen hanen intussen geëuthanaseerd zijn, betreurt ook dierenrechtenorganisatie Animal Rights. "Die dieren hadden nog bij gezinnen geplaatst kunnen worden", zegt Els Van Campenhout. "We begrijpen dat ze in het opvangcentrum met de handen in het haar zaten. Maar we hadden hen daarbij willen helpen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  GAIA  I  Michel Vandenbosch  I  n365