Dierenarts stopte zakjes heroïne in puppy’s voor drugskartel: “Hij is niet alleen een drugshandelaar, maar hij brak ook zijn eed als dierenarts” Buitenland
Buitenland

Dierenarts stopte zakjes heroïne in puppy’s voor drugskartel: “Hij is niet alleen een drugshandelaar, maar hij brak ook zijn eed als dierenarts”

Dierenarts stopte zakjes heroïne in puppy’s voor drugskartel: “Hij is niet alleen een drugshandelaar, maar hij brak ook zijn eed als dierenarts”

In de Verenigde Staten is een Colombiaanse dierenarts veroordeeld omdat hij zakjes vloeibare heroïne in puppy’s inbracht. Dat meldt NOS. Hij kreeg een gevangenisstraf van zes jaar.

Op een boerderij in de buurt van Medellín stopte dierenarts Andres Lopez Elorez zakjes drugs in puppy’s. Na de operatie werden de dieren door drugshandelaren met het vliegtuig naar de Verenigde Staten gebracht, waar de drugs opnieuw uit hun lichamen werden gehaald.

Elorez was actief tussen 2004 en 2005. Uiteindelijk vluchtte hij naar Spanje toen het drugskartel waarvoor hij werkte werd opgerold. Tien jaar lang wist hij de politie te ontvluchten. Maar in 2015 werd hij dan toch opgepakt en uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Hij kreeg een gevangenisstraf van zes jaar omdat hij drugssmokkel mogelijk maakte. De rechter neemt het de dader vooral kwalijk dat hij niet zijn verantwoordelijk heeft genomen als dierenarts.

Honden zijn de best vriend van de mens

“Elorez is niet alleen een drugshandelaar, maar hij brak ook zijn eed als dierenarts om dierenleed te voorkomen toen hij zijn chirurgische vaardigheden gebruikte in een wreed plan om heroïne in de buik van puppy’s te smokkelen”, aldus de Amerikaanse advocaat Richard Donoghue. “Honden zijn de beste vriend van de mens en, zoals de beklaagde op het punt staat te leren, wij zijn de grootste vijand van drugsdealers.”

De Colombiaan beweerde spijt te hebben van zijn acties. Hij beweerde alleen maar te zijn ingegaan op een aanbod van een andere dierenarts die banden heeft met drugskartel en hem een stage had beloofd als hij zou meewerken.

Bij een inval in de boerderij vond de politie tien puppy’s. Allemaal met zakjes drugs in hun lichaam. Een van de honden werd geadopteerd. Een andere hond is later een drugshond geworden bij de politie.

Veterinarian Andres Lopez Elorez, 39, Gets Six Years in Prison for Smuggling Heroin Inside of Puppies https://t.co/2gyJE6N2p4 pic.twitter.com/QGcjGAsWlS

— Law & Crime (@lawcrimenews) February 8, 2019

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws