'Komst Wouter Vandenhaute geeft meteen serieuze problemen bij Anderlecht' Sport
Sport

'Komst Wouter Vandenhaute geeft meteen serieuze problemen bij Anderlecht'

'Komst Wouter Vandenhaute geeft meteen serieuze problemen bij Anderlecht'

Wouter Vandenhaute is één van de nieuwe gezichten bij RSC Anderlecht. Hij gaat als adviseur van de Brusselse club werken. Opmerkelijk, want tegelijkertijd is Vandenhaute ook eigenaar van het makelaarsbedrijf Let's Play.

Door beide zaken te combineren, zou er sprake kunnen zijn van belangenvermenging. Reglementair zou Vandenhaute ermee weg kunnen komen, maar hij heeft uiteraard onmiddellijk de perceptie tegen.

"Behalve adviseur van Anderlecht blijft Wouter Vandenhaute mede-eigenaar van het makelaarsbureau Let's Play. Dat heeft onder anderen Youri Tielemans, Benito Raman en Vadis Odjidja in portefeuille, maar ook verschillende jeugdspelers van Anderlecht. De vraag rijst of Vandenhaute zich met die dubbele pet niet schuldig maakt aan belangenvermenging", schrijft Het Nieuwsblad.

"Ik zal in alle transparantie werken"

Zelf ziet Vandenhaute er alleszins geen graten in. "Ik begrijp dat daar vragen over gesteld worden, maar voor mij is er geen probleem. Ik zit bij Let’s Play niet in het operationele – ik voer geen onderhandelingen met clubs over spelers – en ik zal dat ook niet doen bij Anderlecht", zegt hij bij Sporza.

"Ik zal in alle transparantie werken en dan is het nadien aan anderen om te oordelen of ik dat correct doe. Het is een dunne lijn, maar het is in se niet anders dan mijn rol tussen SBS (zenders Vier en Vijf) en het productiehuis Woestijnvis, dat een belangrijke leverancier is voor zowel SBS als de VRT. En daar is blijkbaar iedereen tevreden over hoe ik met een mogelijk belangenconflict omga."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws