Woensdag 15 Januari 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Zanger Helmut Lotti (50) kondigt bijzonder verrassend nieuws aan

Zanger Helmut Lotti (50) kondigt bijzonder verrassend nieuws aan

Helmut Lotti gaat het over een heel andere boeg gooien. De 50-jarige zanger ruilt het symfonisch orkest voor een rockband. Hij hoopt te kunnen optreden op Pukkelpop en/of Werchter.

"We zijn momenteel een rockband aan het samenstellen. Ik schat dat we met een 8 à 10 mensen op het podium zullen staan", verrast Helmut in Het Laatste Nieuws. "Eigenlijk weer zoals in the good old days. Ik heb jaren geleden nog zo'n gevarieerd repertoire gespeeld: van een medley met Elvis-nummers tot rocksongs van Meat Loaf, of zelfs een ballad van 'All by Myself' en wat Vlaamse nummers. Dat kan allemaal op een festival."

Festivalorganisatoren kunnen Helmut en zijn band vanaf nu dus boeken. "Ik zou met deze festivaloptredens ook graag een ander publiek aanspreken. Vooral de mensen die anders niet naar mijn concerten komen kijken", stelt Helmut. Het doet wat denken aan de passage van Willy Sommers twee jaar geleden op Pukkelpop. "Het is nu niet direct mijn doel om de jeugd hiermee te gaan aanspreken. Maar als dat ervan zou komen, is dat leuk, natuurlijk."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Helmut Lotti  I  shownieuws