Van Eetvelt slaat meteen op tafel bij Anderlecht: “Daar kan ik echt niet tegen” Sport
Sport

Van Eetvelt slaat meteen op tafel bij Anderlecht: “Daar kan ik echt niet tegen”

Van Eetvelt slaat meteen op tafel bij Anderlecht: “Daar kan ik echt niet tegen”

Karel Van Eetvelt is de nieuwe CEO van RSC Anderlecht. Hem wacht de zware taak om de financiële put te dichten. Van Eetvelt is ambitieus en slaat alvast meteen op tafel. Hij kan niet tegen zijn verlies en wil grondige veranderingen doorvoeren bij paars-wit.

"Ik kan niet tegen mijn verlies. Ik wil altijd winnen", zei Van Eetvelt. Met zijn winnaarsmentaliteit kan hij Anderlecht dus wel een en ander bijbrengent, zo lijkt het. "Het gaat er bij mij vooral om om van mezelf te winnen, het moet niet per se tegen iemand zijn. Het is een enorm cliché, maar het klopt: ik heb uitdagingen nodig."

"Op het moment dat Kris Peeters wegging bij Unizo, zat ik al zeven jaar in de leiding van de bouwfederatie. Ik was met mijn gezin op vakantie en Kris belde: hij was gevraagd om minister te worden. Toen wist ik dat ik er alles aan zou doen om hem op te volgen. Ik ben ambitieus, ja. Maar sport is hoe dan ook mijn eerste liefde geweest."

De juiste mensen

Bij Anderlecht staat Van Eetvelt voor een serieuze uidaging. "Ik heb geen ervaring in het voetbal, maar wel met veranderen van organisaties. Vanop een afstand is dat mijn idee over Anderlecht: nood aan leiderschap, stabiliteit en visie. De club kabbelt al jaren voort. Maar als je wil winnen, moet je in deze maatschappij durven te veranderen, Wouter durft dat ook. En de juiste mensen kiezen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws