Woensdag 15 Januari 2020 - 23:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

PS neemt beslissing over uitgestoken hand van Bart De Wever

Brussels minister-president en PS-toppoliticus Rudi Vervoort heeft nogmaals herhaald dat zijn partij geen federale regering zal vormen met N-VA. Hij reageert daarmee op de uitgestoken hand van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

PS neemt beslissing over uitgestoken hand van Bart De Wever

"We hebben de boodschap van De Wever behoedzaam ontvangen", aldus Vervoort over de opening van De Wever. Die zei tijdens de nieuwjaarsspeech dat N-VA werk wil maken van de verhoging van de laagste pensioenen. Zo stak hij zijn hand uit naar de socialisten.

“Maar het is moeilijk te geloven in zijn oprechtheid. We kennen onze geschiedenis. Het is altijd moeilijk de bedoelingen van De Wever in te schatten, wat bijna zijn handelsmerk is geworden”, liet Vervoort optekenen bij Radio 1. "We hebben de indruk dat hij er altijd een laagje bij oplegt om nog wat mist te spuien en te kunnen zeggen dat de crisis verder blijft gaan, wat op de een of andere manier dan ook gebeurt.”

"Zeer moeilijk"

“Principieel is dat zeker een mogelijkheid, maar in de feiten is het voor ons zeer moeilijk met de N-VA te kunnen samenwerken. Wij hebben een aantal rode lijnen zoals de verhoging van de pensioenen en sociale minima. En wat we dan met de N-VA hebben gezien in de vorige regering...”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Rudi Vervoort  I  PS