Donderdag 16 Januari 2020 - 09:00   I   door Redactie

Nieuw stadion van Club Brugge komt er allicht niet: "Het is waanzinnig en onrealistisch"

De stadionplannen van Club Brugge blijven voor ophef zorgen. Blauw-zwart wil naast het huidige Jan Breydelstadion een nieuwe voetbaltempel bouwen.

Nieuw stadion van Club Brugge komt er allicht niet:

Columnist Hans Vandeweghe haalt zwaar uit in De Morgen. "Er doen wat theorieën de ronde en die komen allemaal op hetzelfde neer: dit is zo’n waanzinnig, onrealistisch plan dat er meer moet achter steken, bijvoorbeeld een tactische zet om de impasse rond de gronden aan de Blankenbergse Steenweg te deblokkeren", klinkt het.

"Het beste aan de Brugse plannen is niet dat Club een nieuw stadion zou krijgen want dat kan de Belgische voetbalmarkt ontwrichten, maar wel dat het oude gedrocht zou verdwijnen uit het woongebied waar het nooit had mogen worden gebouwd. Uitgerekend het enige positieve gaat nu op de schop", aldus Vandeweghe.

2032-2033

Club hoopt in het seizoen 2022-2023 in het nieuwe stadion te spelen. Volgens Vandeweghe kan blauw-zwart dat wel vergeten. "Er zal dus een openbaar onderzoek moeten gebeuren en daar wringt opnieuw een schoentje, meer dan één. Alle belanghebbenden kunnen zich dan mengen in de procedure en de zaak tot de Raad voor Vergunningsbetwistingen (een afsplitsing van de Raad van State) brengen, iets wat nog eens jaren kan aanslepen. 2022-2023? Ze bedoelden 2032-2033 allicht", luidt het cynisch.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  v24  I  voetbal