Donderdag 16 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

‘We stevenen rechtstreeks af op nieuwe verkiezingen’

‘We stevenen rechtstreeks af op nieuwe verkiezingen’

Kristof Calvo, Kamerfractieleider voor Groen, was donderdagochtend te gast bij ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Calvo is moment aangebroken om een keuze te maken voor een federale coalitie.

Groen roept Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) op om dringend op de inhoud te werken. “Dan pas wordt duidelijk welke coalitie gevormd kan worden”, zegt Calvo. “Anders stevenen we af op nieuwe verkiezingen, en daar heeft niemand nu iets bij te winnen”, klinkt het.

“Het belangrijkste is een project voor alle Belgen. Er mag gerust een regering gevormd worden met PS en N-VA, maar we stellen vast dat dit al heel lang wordt geprobeerd, zonder resultaat. Om een alternatief te verkennen, moet er over inhoud worden gepraat.” Een regering zonder de groenen zou perfect legitiem zijn, maar een zonder de N-VA evenzeer, aldus Calvo.

Progressief

Kristof Calvo laat ook weten tevreden te zijn dat SP.A zich uitspreekt voor een progressieve coalitie. “Als het over inhoud gaat, moet het sociale hoog op de agenda staan. Maar dat is niet gericht tegen de liberalen of tegen de christendemocraten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kristof Calvo  I  Groen  I  verkiezingen  I  n365