Donderdag 16 Januari 2020 - 10:00   I   Foto: Instagram  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Instructeur Stijn uit ‘Kamp Waes’ stopt bij de Special Forces en kiest voor verrassende carrièrewending

Instructeur Stijn uit ‘Kamp Waes’ stopt bij de Special Forces en kiest voor verrassende carrièrewending

Stijn Swijns, de beenharde instructeur die we kennen uit ‘Kamp Waes’, geeft een hele nieuwe draai aan zijn leven. Het was reeds geweten dat hij zijn militaire carrière eind vorig jaar stopzette, nu schept Stijn daar ook duidelijkheid over.

Tegenover HLN vertelt Stijn over zijn plannen: hij stapt de bedrijfswereld in en zal samenwerken met Herculean Alliance, dat onderdeel is van de marketinggroep Duval Union. “Wij zetten in op ‘employee engagement’. Je ziet dat bijna 87 procent van de mensen vandaag niet geëngageerd is op hun werk. Daar proberen wij iets aan te doen”, zegt CEO Yves Vekenmans.

Het is de bedoeling om bedrijven wel tot dat engagement te doen komen. Door events, maar ook door leiderschap. “We hebben gemerkt dat de ontwikkeling van leiderschap-skills enorm cruciaal is voor het engagement van de werknemers”, aldus Vekemans. Dat is waar Stijn van pas komt. “In ‘Kamp Waes’ worden de Special Forces extreem voorgesteld, maar ze hebben ontzettend veel kennis rond leiderschap. Dat is de link met ons bedrijf.

Technieken

“Hun technieken willen wij nu naar bepaalde bedrijven brengen en een beetje de misverstanden rond die Special Forces uit de wereld helpen”, zegt Vekemans. “Het zijn allemaal kwetsbare leiders die enorm goed in team kunnen werken en op elkaar zijn afgestemd. Bedrijfsmensen kunnen heel wat leren van de Special Forces."

Volgens Stijn bestaat een stereotiep profiel voor een Special Forces-operator niet. “Hetgeen ze allemaal delen is de onvoorwaardelijke wil om te slagen in alles wat ze doen. Met deze mindset in het achterhoofd wil ik, samen met het team van MissionMe, mensen de kans geven een betere versie van zichzelf te worden. Dit in een hele brede context. Dat is de reden waarom we verschillende programma’s gemaakt hebben op maat van elke doelgroep”, aldus Stijn.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kamp Waes  I  shownieuws  I  Stijn