Donderdag 16 Januari 2020 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Stefan Everts heeft slecht nieuws te melden: “Hier ben ik echt niet klaar voor”

Stefan Everts zal donderdag in het ziekenhuis een ingreep aan zijn hielen ondergaan. Zijn voeten blijven echter nog steeds het grote pijnpunt voor de voormalige crosser. Door een malaria-infectie moest hij vorig jaar acht tenen laten amputeren.

Stefan Everts heeft slecht nieuws te melden: “Hier ben ik echt niet klaar voor”

De wonden aan de hielen van Stefan liggen nog open, maar die gaan ze in het ziekenhuis “opkuisen”. "De operatie dient om het helingproces te stimuleren”, zegt Stefan aan Sporza. “Ik wil die hiel kunnen gebruiken als steunpunt. Dat kan ik op dit moment nog altijd niet, omdat er nog een vrij grote wonde is. Die is wel aan het genezen, maar dat is nu eventjes stilgevallen. Dit moet een nieuwe boost geven."

Ondanks de zware pijnen die hij ondergaat, is Stefan toch mee op trainingsweek geweest met zijn zoon Liam (15). “Dat kost krachten, maar mijn voeten zullen me niet tegenhouden. Ik ga gewoon door”, klinkt het strijdvaardig.

Niet klaar voor

Zo blijft de motorcross toch nog alomtegenwoordig in het leven van Everts. Kriebelt het bij de vijfvoudige Sportman van het Jaar dan niet om zelf nog eens op een motor te kruipen? "Ik ben er nog niet klaar voor. Ik heb nog te veel last aan mijn hielen”, laat hij weten.

"Maar ik wil nog wel eens een paar rondjes rijden, ja”, geeft hij toe. “Vanaf het moment dat mijn voeten goed genoeg zijn om dat te kunnen, wil ik ook aangepaste crosslaarzen maken en wil ik opnieuw een beetje rijden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Stefan Everts  I  sport  I  n365  I  malaria