Donderdag 16 Januari 2020 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Cycling.be  I   door Redactie

Thibau Nys ziet een groot probleem: “Dat gevaar bestaat, ja”

Thibau Nys ziet een groot probleem: “Dat gevaar bestaat, ja”

“Mijn technisch vermogen is een belangrijk wapen.” Thibau Nys kent zijn troeven als geen ander. De zoon van Sven zal zijn techniek goed kunnen gebruiken wanneer hij volgend jaar uitkomt tegen crossers met meer kracht.

"Mijn voornaamste troef is dat ik de koers goed kan 'lezen' en dat ik gezien mijn explosiviteit kan 'ontploffen' op het moment van de waarheid”, zegt Thibau aan Cycling.be. “In combinatie met mijn technisch vermogen is dat een belangrijk wapen, al bestaat het gevaar ook wel dat je daardoor iets terughoudender koerst omdat je weet dat je een verschroeiende slotronde achter de hand hebt."

“Als ik het vanaf volgend jaar moet opnemen tegen concurrenten die meer kracht en inhoud hebben, zal dat een enorm voordeel zijn, maar op dit moment word ik vooral beter van koersen met open vizier", klinkt het.

Initiatief

“In Kortrijk wilde ik voor mezelf iets rechtzetten door meteen vanaf de eerste ronde de forcing te voeren, en dat draaide zeer goed uit", laat Thibau nog weten. "Sindsdien probeer ik meer initiatief te nemen en vanaf het eerste moment het volle pond te geven. Mijn langetermijnontwikkeling houdt me momenteel meer bezig dan het winnen van mooie crossen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Thibau Nys  I  sport  I  veldrijden