Vrijdag 17 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Marc (36) uit Dessel overlijdt op bouwwerf en laat vier kinderen en een vrouw achter: "Dit is een drama"

Marc (36) uit Dessel overlijdt op bouwwerf en laat vier kinderen en een vrouw achter:

Gisteren kwam een 36-jarige arbeider uit Dessel om het leven. Dat gebeurde bij een tragisch werfongeval in Lommel. Marc De Coninck laat vier kinderen en een vrouw na. De verslagenheid is immens.

De firma waar Marc werkte is gespecialiseerd in het optrekken van industriële gebouwen. Gisteren was een deel van het personeel aan het werk op een bouwwerf aan het industrieterrein Kristalpark in Lommel. In de namiddag zouden grote dakspanten gemonteerd worden. 

Bedrijfsleider Patric Derdaele doet zijn uitleg in HLN: “Het was een stom, noodlottig en belachelijk dom ongeval. Een collega van Marc maakte een beweging met de hoogtewerker. Daardoor werden een paar spanten omgeduwd. Marc bevond zich op dat moment net op die plaats en heeft de omgevallen spanten op zich gekregen. De spanten zijn slechts 1,20 meter, maar wegen wel 2,5 ton per stuk.”

Het slachtoffer laat een vrouw en vier kinderen achter: twee zoontjes van 4 en 9, en een tweeling van 1,5 jaar. Het verdriet is dan ook niet te beschrijven. "Dit is een drama voor zijn gezin. En ook voor ons”, besluit Patric Derdaele. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc De Coninck  I  Dessel